Vuosi 1951 LP:ssä

Eeron (23v) alapuolella vasemmalla veli Esko ja oikealla Valto Heinonen, joka pelasi joukkueen siepparina tai 1-vahtina.

Vuosi oli LP:lle menestyksellinen. Viides tila mestaruussarjassa oli upea saavutus, jota paremmaksi nousee vain vuoden 1937 suursarjan länsilohkon kakkostila. Voitoista makeimpia oli Jyväskylän Kirin lyöminen Harjulla 4-5. Tässä ottelussa Eero löi kunnarin ja pelasi polttajana vakuuttavan ottelun.

Loimaan Lehti kirjoitti:
"Eero Vilevaara kohosi hallitsevaksi hahmoksi niin sisällä kuin ulkonakin. Hänen sataprosenttinen varmuutensa ulkopelissä mykisti katsomon ja kunnarivaelluksensa kruunasi hänet päivän sankariksi. Eero on eittämättä Suomen paras polttaja, joka viime vuodesta on kehittynyt lujasti varsinkin ulkopelin vaikeassa taidossa."

Kauteen mahtui tietysti myös tappioita. Heti alkukaudesta mestarijoukkue Lahden Mailaveikot hakkasi LP:n maanrakoon juoksuin 51-6. Tappiosta toivuttiin nopeasti ja seuraavana pyhänä kaatui TMP kotona 6-2 ja tappioton putki jatkui vielä seuraavat viisi ottelua. Loimaa nousi näiden kierrosten aikana sijaluvulta 10 sarjan neljänneksi.